Uit onderzoek en ervaring weten we steeds meer over de grote impact van chronische stress en trauma op de ontwikkeling van kinderen. Leerlingen die meerdere ingrijpende gebeurtenissen meemaken, hebben een grotere kans problemen te ontwikkelingen in welzijn, leren én gedrag. Binnen Onderzoekend Orion gaan wetenschappelijk onderzoek, innovatie en ontwikkeling van de praktijk hand in hand om juist deze leerlingen en hun gezinnen te ondersteunen. 

Het verschil maken

Steeds meer leerkrachten en onderwijsprofessionals zijn er van doordrongen dat zij het verschil kunnen maken voor leerlingen die ingrijpende levenservaringen meemaken of opgroeien in aanhoudende stressvolle omstandigheden. Ze zijn bevlogen om zelf en met collega’s aan de slag te gaan met Traumasensitief Onderwijs op hun school. 

Het Expertisecentrum Orion ondersteunt leerkrachten, begeleiders en schoolleiders hierbij met workshops, training en schoolcoaching. We werken vanuit een brede blik op schoolontwikkeling waarbij bevlogenheid, werkplezier, onderlinge steun en professionele fitheid een belangrijke basis vormen. We doen dit vanuit de overtuiging dat Traumasensitief Onderwijs niet alleen goed is voor getraumatiseerde leerlingen, maar voor álle leerlingen, zowel in het regulier als speciaal onderwijs. 

Het Expertisecentrum Orion biedt scholen ondersteuning in de vorm van trainingen, teampresentaties en coaching on-the-job voor het MT en in de klas. Door leerkrachten én schoolteams kennis en handvatten te bieden krijgen getraumatiseerde kinderen een grotere kans zich optimaal te ontwikkelen.

Benieuwd naar wat het Expertisecentrum op het gebied van traumasensitief onderwijs je kan bieden? Kijk dan bij onze workshops en trainingen. of neem contact met ons op.