Introductie van Gebaren in de klas

Introductie van Gebaren in de klas

Introductie van Gebaren in de klas

Status

17 open

Prijs

€ 50

Aanbieder

Expertisecentrum Orion

Datum

23 Nov 2022 van 18:30 tot 20:30

Op de Van Koetsveldschool is Nederlands met Gebaren aan de orde van de dag en een grote aanvulling op het lesaanbod. Als het aan de leraren Lotte Bergen en Esther Warnaar ligt, is in de nabije toekomst heel Nederland thuis in de basiskennis van Gebaren. In deze 2 uur durende workshop leren ze jou maar liefs 200 gebaren.

Communicatie in de klas is van groot belang, zeker in de grote klassen waar veel leraren tegenwoordig mee te maken hebben. Daarnaast is ook de focus op de sociale aspecten en individuele persoonlijkheden van de kinderen toegenomen. Deze diversiteit onder de leerlingen maakt het werkveld van een basisschooldocent niet gemakkelijker.
Gebaren kunnen een nuttig hulpmiddel zijn voor docenten of zelfs een oplossing voor problematische situaties in de klas. Gebaren bieden ondersteuning bij veel verschillende aspecten van het lesgeven, zoals het bewaren van aandacht van kinderen maar ook inhoudelijke ondersteuning. Aangetoond is dat kinderen de stof sneller begrijpen en beter onthouden, doordat de stof zowel verbaal als visueel aangeboden wordt.

Locatie

Van Koetsveldschool, Archimedesplantsoen 98, 1098 KB Amsterdam

Datum

23 Nov 2022 om 18:30

Prijs

€ 50

Thema

Ondersteunende communicatie

Type training

Workshop

In deze inspiratieworkshop wordt er kennis gemaakt met Nederlands met Gebaren (NmG). Lotte en Esther behandelen een stukje theorie, maar je bent vooral bezig met het leren van gebaren. Middels diverse werkvormen leren zij je de gebaren aan. Aan het einde van de workshop weet je maar liefst 200 gebaren. Natuurlijk krijg je een cursusboek mee naar huis waar alle geleerde gebaren nog eens in staan.

 

De workshop van 22 juni is doorgeschoven naar 14 september. Deze ging niet door vanwege ziekte.